MEDICATIE

PSYCHIATRISCHE MEDICATIE OP MAAT

Deskundigheid

Behandeling met medicijnen kan bij klachten van depressie, angst, verwardheid en verslaving een goede aanvulling zijn in het krijgen van zo veel mogelijk verbetering. Er zijn specifieke medicijnen die bij deze verschillende klachten voorgeschreven worden. Kalmerende middelen gebruik ik alleen als het echt niet anders kan, en kortdurend. Zoals paracetamol pijn dempt maar de oorzaak niet oplost, dempen kalmerende middelen de onrust en spanning, zonder de onderliggende reden weg te nemen. En langdurig gebruik van kalmerende middelen heeft meer nadelen dan voordelen.

Bij Van Eijk Psychiatrie krijgt u waarschijnlijk medicijnen in lagere doseringen dan bij een andere psychiater. Lange ervaring heeft mij geleerd dat ook lagere doseringen van medicijnen effectief kunnen zijn. Ik start met een middel liever met 2mg, dan met 20mg. Als meer nodig is, kunnen we altijd de dosering verhogen. Voor die lage dosering gebruik ik vaak medicijnen in druppelvorm, en die is niet van alle medicijnen beschikbaar, of alleen met bijbetaling. Maar we zoeken samen naar een passende oplossing.

Ook alternatieve medicijnen kunnen positieve effecten hebben. Ook bijwerkingen natuurlijk, maar ik sta open voor aanvullend gebruik van alternatieve medicijnen.

Logo_VanEijk-01

OP ZOEK NAAR EEN PSYCHIATER?

MELD U NU AAN